Schuif’m er maar in!

Geplaatst op 21 februari, 2019 om 4:38 | In de categorie:

Gisteren was men druk bezig het spoorlichaam af te graven, vanmorgen lag er een groot gapend gat en op het moment dat dit opgetekend wordt, schuift, centimeter na centimeter de spoortunnel  op in het een paar uur geleden nog lege gat.

Gedragen door 2 immense kranen en gelegen op een soort van rails wordt dit karwij geklaard. Waarna er vervolgens weer hard gewerkt wordt om de spoorrails terug te brengen, nu in de grote betonnen bak. Maar klaar is klus nog allerminst: er volgt nog een geruime tijd van afwerking, gevolgd door de aanleg van een rotonde die de ‘oude’ Rijksstraatweg verbindt met de Rondweg. Dit betekent dat de nu nog aanwezige verkeerslichten zullen verdwijnen.

Maar ook aan het Stationsplein moet nog veel gebeuren, aleer ook dat in gebruik kan genomen en er definitief een punt gezet kan worden achter alles dat met de aanleg van de Rondweg te maken heeft. Ook daarover vertellen we meer als e.e.a. zich in een vervolgstadium bevindt.

Foto:  de grijze bak schuift op z’n plaats. Linksboven één van de kranen, midden links (geel) de geleiderail waarover de bak schuift.