De Mieden, lânskip yn de noardlike Fryske Wâlden

Geplaatst op 5 maart, 2019 om 3:47 | In de categorie:

Jakob Hanenburg, werkzaam bij Staatsbosbeheer, vertelt over de flora en fauna, de landschappelijke processen en over het beheer nu en in het verleden van de Noardlike Fryske Wâlden.

Mieden is afgeleid van het woord ”mede”, wat hooiland betekent. De wisselwerking tussen mens en natuur maken de Mieden tot een uniek gebied. De oorsprong van de Mieden ligt meer dan tienduizend jaar geleden. In de eeuwen die daarop volgden, onderging het landschap een totale gedaanteverwisseling. Jakob Hanenburg, werkzaam bij Staatsbosbeheer, vertelt over de flora en fauna, de landschappelijke processen en over het beheer nu en in het verleden.

De lezing vindt plaats op dinsdag 12 maart a.s. in De Schakel, Voorstraat 15 te Buitenpost. Aanvang: 19.45 uur.