APK in aantocht? Maak nu eenvoudig en snel online een afspraak met Autobedrijf De Jager

Geplaatst op 21 maart, 2019 om 12:01 | In de categorie:

Zoals u gewend bent verzorgt Autobedrijf De Jager in Hurdegaryp iedere maand opnieuw voor de laatste weetjes en adviezen. Pieter de Jager praat u graag bij, bijvoorbeeld over wat het bedrijf doet bij de APK en over de stekkerdoos en de trekhaak. Maar Pieter steekt wal over de komende bandenwissel.

Winterbanden wisselen voor de zomerbanden

“Binnenkort starten wij weer met de wissel van winterbanden naar de zomerbanden. Plan nu uw afspraak online. Dat is gemakkelijk én snel. Nog even een tip: rijd niet door op winterbanden! Uw remweg wordt  er langer mee, de brandstofkosten stijgen en de slijtage van de banden is hoger.”

Welke punten krijgen aandacht bij de APK?

De garagehouder wordt nogal eens gevraagd wat er in de werkplaats gebeurt bij een AKP, de Algemene Periodieke Keuring. “Daar kan ik heel precies in zijn. Zoals u weet is de APK een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens de APK beoordeelt de keurmeester uw auto op:
* Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting

en carrosserie,

* milieu: de uitstoot van uitlaatgassen,

* registratie van de kilometerstand, het voertuigbewijs, het voertuigidentificatienummer en de

gebruikte brandstof.

Is uw auto toe aan de APK? Maak dan eenvoudig online een afspraak.”

Voorkom een fikse boete! Laat trekhaak en stekkerdoor controleren.

Pieter: “Vraagje: gaat u er binnenkort weer op uit met de caravan? Of maakt u na langere tijd weer gebruik van uw fietsendrager? Ga dan goed voorbereid op weg en laat vóór vertrek de werking van de stekkerdoos en de bevestiging van uw trekhaak controleren. Op niet goed functionerende verlichting staat namelijk een boete van 140 euro!

Flitsmeister via Apple Car Play

“CarPlay is het slimme besturingssysteem van Apple,”zo weet De Jager zeker, “ waarbij de dingen die u tijdens de autorit met uw iPhone wilt doen op het ingebouwde beeldscherm van de auto worden weergegeven. Sinds kort werkt ook Flitsmeister via Apple CarPlay. Hierdoor hebben iOS-gebruikers niet alleen de mogelijkheid om via de iPhone te worden voorzien van verkeersinformatie, maar ook via het scherm in de auto. Gebruikers kunnen via het scherm navigeren en krijgen daarnaast alle gebruikelijke waarschuwingen, zoals flitsers, files en naderende ambulances.
Update de App op uw telefoon en Flitsmeister verschijnt op het display. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder op weg.”

Meer info over Pieter’s weetjes? Neem dan even contact op. Het telefoonnummer is (0511) 472527 of mail naar info@dejager-autos.nl. Maar u kunt natuurlijk ook altijd even langs komen.