Sad Socks organiseert optocht om depressie onder jongeren bespreekbaar te maken

Geplaatst op 25 maart, 2019 om 11:53 | In de categorie:

Studenten van de Academie voor Popcultuur organiseren een optocht om aandacht te vragen voor jongeren die kampen met psychische problemen.

De Helden Op Sokken-Loop vindt plaats in Leeuwarden en wel op donderdag 28 maart om 14:00uur, via de route Stationsplein naar het Gouverneursplein. Deze tocht wordt georganiseerd door studenten van de Academie voor Popcultuur, die het belachelijk vinden dat er een stigma aan mentale gezondheid kleeft.

Normaal

Drie tot acht procent van de jongeren heeft een depressie. Dat zijn 30.000 tot 80.000 jongeren, en dan zijn de jongeren met lichte klachten van een dipje er nog niet bij opgeteld. Toch is dit bij velen niet bekend en wordt er weinig over gepraat.

Met de tocht hopen de studenten te bereiken dat jongeren gaan inzien dat het heel normaal is om je niet elke dag blij te voelen en aan het perfecte plaatje te voldoen, en dat dit ook niet hoeft. Ook hopen ze dat de tocht meer jongeren stimuleert om openlijk te praten over hun emoties en gevoelens.

Op sokken lopend support tonen

“We nodigen iedereen uit om je schoenen uit te trekken en op sokken met ons mee te lopen en met elkaar het gesprek aan te gaan”, aldus Janneke Oevering van Sad Socks. “Hierdoor kun je laten zien dat je jezelf kwetsbaar op durft te stellen en je support toont voor het bespreekbaar maken van mentale gezondheid.” Iedereen mag zich bij de tocht voegen. Op hun Facebook-pagina is meer informatie te vinden over Sad Socks en de Helden-Op-Sokken-Loop:

Facebook: @sadsocks  www.facebook.com/realsadsocks/

Instagram: @realsadsocks www.instagram.com/realsadsocks/