Schuift u het onderhoud van uw auto wel eens op de lange baan?

Geplaatst op 18 april, 2019 om 8:19 | In de categorie:

Zoals u gewend bent verzorgt Autobedrijf De Jager in Hurdegaryp iedere maand opnieuw voor de laatste weetjes. tips en adviezen. Pieter de Jager praat u graag bij, bijvoorbeeld over de hogere slijtage omdat er bij hogere temperaturen langer doorgereden wordt op winterbanden. Maar hij heeft het eveneens over milieustickers en snelwegvignettenin het buitenland. Maar Pieter steekt wal over het opschuiven van onderhoud aan uw auto.

“Daar zijn verschillende redenen voor om te doen,”zo weet de garagehouder. “ Omdat u wilt besparen wellicht, uit tijdgebrek of gewoon omdat u het vergeten bent. Ons advies is om daar toch anders mee om te gaan. Immers, regelmatig onderhoud is een absolute must. Daarom deze 5 redenen om het onderhoud van uw auto niet langer uit te stellen:

  1. Voorkom autopech, niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat op een onverwachts moment.
  2. Rij veiliger, een regelmatige check van de vitale auto-onderdelen – lichten, remmen, schokdempers, ruitenwissers, banden – zorgt ervoor dat u veiliger onderweg bent.
  3. Verbruik minder, een motor die perfect onderhouden wordt, verbruikt minder en presteert beter.
  4. Beter rijcomfort, bij een onderhoudsbeurt wordt uw motorolie ververst en bepaalde filters en bougies worden vervangen.
  5. U bent goedkoper uit aan het einde van de rit, minder onnodige slijtage van onderdelen.

Heeft u vragen of wilt u een onderhoudsbeurt inplannen, neem dan contact op. Of maak direct een werkplaatsafspraak.”

Hogere slijtage en een dito brandstofverbruik als u langer doorrijdt op winterbanden

De Jager gaat verder: “Wist u dat bij hogere temperaturen geld bespaart door te rijden op zomerbanden? Wie tijdens de zomer doorrijdt op winterbanden kan tot 20% hogere slijtage ondervinden en tot 15% meer brandstof verbruiken. Daarnaast zijn de remprestaties van winterbanden zo’n 30% minder dan die van zomerbanden bij een hogere buitentemperatuur. Alle reden dus om – als u dit nog niet heeft gedaan – uw winterbanden te wisselen voor zomerbanden. Plan dan nu zeker een afspraak in.”

Het blijft een dingetje: milieustickers waar wel en waar niet?
“Gaat u op vakantie naar het buitenland en wilt u onderweg een grote stad aandoen, vergeet dan niet om een milieusticker te kopen. Zo is bijvoorbeeld een milieusticker voor gemotoriseerde voertuigen verplicht in sommige steden in Frankrijk en Duitsland. Zonder deze sticker mag u de stad niet meer in en kunt u een boete verwachten. In diverse andere landen heeft u een snelwegvignet nodig. Dit staat veelal langs de snelweg aangegeven en het vignet kunt u ter plekke kopen.”
Stickers Frankrijk
Stickers Duitsland
Opleidingen voor onze monteurs om uw auto te kunnen onderhouden
De autobranche is constant in ontwikkeling. Nieuwe concepten en technieken volgen elkaar in rap tempo op. Van Park Assist tot elektrische aandrijvingen en zelfrijdende auto’s. Daarom gaan onze monteurs elk jaar diverse dagen “terug” naar school om bij te blijven in de laatste technieken. Ook zien we dat monteurs zich gaan specialiseren, omdat het te complex wordt om álles te kunnen doen. Daarnaast bespaart het u kosten doordat we minder tijd kwijt zijn aan onnodig zoeken.” Zo wil Pieter nog kwijt.