9 november 2019 in MFC It Maskelyn, Hurdegaryp: Swinging Hurdegaryp

Geplaatst op 23 april, 2019 om 10:45 | In de categorie:

Op 9 november aanstaande wordt voor de tweede keer Swinging Hurdegaryp georganiseerd. Er wordt dit jaar gewerkt met Friesland’s meest bekende band De Kast als headliner.

Maarliefst twee keer drie kwartier kunt u genieten van deze legendarische band. Daarnaast Weima & van der Werf die al meer dan 2500 optredens achter hun naam schreven. The Beatles sessions is een Beatles tribute band. Zij sluiten het festival af. DJ Okky Meshokki draait de boel aan elkaar.

Headliner: De Kast

De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. Ze waren in de jaren ’90 één van de populairste popbands van Nederland en verkochten meer dan 1.000.000 cd’s en singles, wonnen meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre en vielen op door hun speciale concerten.

Sinds hun reünieconcert in november 2006 komt de band af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden. In 2010 kwamen ze met een nieuw album en de theatertour ‘Welkom Thuis’. Na deze albumpresentatie in het Abe Lenstra Stadion kwam hun nieuwe cd destijds binnen op 3 in de albumlijsten.

Bijzondere plaats in het vaderlandse popcircuit

Anno nu schrijven ze nog altijd aan nieuw materiaal en doen ze een selectief aantal concerten per jaar in theater en op festivals en evenementen. Er is nog altijd grote belangstelling  voor De Kast met hun charismatische frontman Syb van der Ploeg en dat geeft aan dat deze succesvolle Friese formatie nog steeds een bijzondere plaats in het Nationale popcircuit inneemt. Dat zie je ook tijdens hun live concerten waar ze een ongekend register aan hits uit “de kast” halen en van jong tot oud overtuigen met hun kwalitatieve Nederlandse popsongs!