Achtkarspelen realiseert betere afvalscheiding

Geplaatst op 23 april, 2019 om 10:56 | In de categorie:

Achtkarspelen realiseert een betere afvalscheiding. Op milieuterrein Lutkepost wordt afval, wat wordt aangeleverd door inwoners, gescheiden in herbruikbare, demontabele en niet demontabele afvalsoorten. Het demonteren gebeurt door medewerkers van participatiebedrijf MOA.

Pilotproject

In eerste instantie gaat het om een pilotproject. Het is de bedoeling dat er steeds meer werkzaamheden worden toegevoegd. Achtkarspelen wil al langer een betere afvalscheiding realiseren. Met dit demontageproject krijgt die wens concrete invulling. Grof huishoudelijk afval wordt nu apart afgevoerd als textiel, hout en metaal. Het streven is om in 2020 te kunnen voldoen aan de landelijke milieudoelstelling van 75% afvalscheiding.