Zomer in Vijversburg

Geplaatst op 25 juni, 2019 om 11:03 | In de categorie:

Op het moment van schrijven, genieten we volop van zomerse temperaturen van rond de 30 graden. Wat is het dan heerlijk in het park! Even een siësta in de schaduw van een boom, of lekker nat worden op een vlot in het waterlabyrint. Naast de beleving die het park biedt, kunt u deze zomer volop genieten van de volgende activiteiten:

15 juni tot en met 28 juli:

Expositie kunstwerken van Jan Hofman in Villa Vijversburg.

Zaterdag 6 juli:

Rondleiding “Flora en Fauna” om 14.00 uur vanaf de hoofdingang. Tijdens de rondleiding brengt u een bezoek aan de Oranjerie, de bijenstal en de demonstratietuin met de Friese gewassen. Ook een bezoek aan de tuinen van Piet Oudolf kan tijdens de rondleiding niet ontbreken. Aanmelden kan tot en met 4 juli.

Zondag 14 juli:

Neem een kijkje in de bijenstal tijdens de Landelijke Open Imkerijdag in het park. De imkers zijn van 11.00 -16.00 uur aanwezig en geven graag uitleg over het leven van de bij. Daarnaast geven ze ook demonstraties honing slingeren.

Dinsdag 16 juli:

Geniet van de avondstilte in het park en loop vanaf 22.00 uur mee met de Vollemaanwandeling. Een bijzondere ervaring waarbij u ook de kans krijgt om de “Koningin van de Nacht” in bloei te zien. Deze cactus bloeit in de zomer rond middernacht. Elke bloemknop bloeit slechts enkele uren, een unieke beleving. Aanmelden kan tot en met 15 juli.

Zondag 21 en 28 juli:

Twee keer een matinee op het Open Podium van Ypeij. Zondag 21 juli kunt u vanaf 14.30 uur genieten van Ella & and her man, onder andere bekend van het theaterstuk “Myn Skip” waarmee de Zilveren Anjer werd gewonnen. Op 28 juli spelen de “Joint String Friends” op het Open Podium. Enkele “vrienden” hebben vorig jaar meegespeeld met het theaterstuk in Ryptsjerk. Het beloven twee prachtige concerten te worden met de vijver en het park als natuurlijk decor.

Zaterdag 3 augustus:

Ga mee met de rondleiding “Rondje Kunst” en luister naar de verhalen achter de kunstwerken die in het park te bewonderen zijn. Aanmelden kan tot en met 1 augustus.

16, 17 en augustus:

Tijdens het derde weekend van augustus wordt het Imaginarium weer georganiseerd, het feest van de verbeelding. Dit jaar staat het festival in teken van sprookjesprinsessen en stoere riddergevechten.

De zomermaand wordt afgesloten met een expositie in het Paviljoen. Vanaf 19 augustus kunt u de fonteinen gewoon in Tytsjerk ontmoeten. Van alle fonteinen die in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 in de Friese hoofdsteden zijn geplaatst, is een reizende tentoonstelling gemaakt met een andere kijk op de fonteinen. Kom en “Meet the fountains” van 19 augustus tot en met 2 september.

Aanmelden voor activiteiten kan via info@vijversburg.nl. Voor meer informatie over de openingstijden van de gebouwen, kosten van activiteiten en Vriend worden, verwijzen wij u graag naar www.vijversburg.nl.