Goed zicht vanuit de auto een belangrijke zaak

Geplaatst op 22 augustus, 2019 om 1:12 | In de categorie:

Zoals u gewend bent verzorgt Autobedrijf De Jager in Hurdegaryp iedere maand opnieuw voor de laatste weetjes. tips en adviezen. Pieter de Jager praat u graag bij, bijvoorbeeld over hoe u lakschade kunt voorkomen door vliegen en vogelpoep snel te verwijderen. Of  hoe stoepranden  of kuilen in de weg kunnen leiden toto overmatige bandenslijtage en extra brandstofverbruik.  Maar Pieter trapt af met te vertellen dat de combinatie zomer en regen bepaald geen gelukkige combinatie is.

Pieter: “Goed zicht begint met een schone ruit. Snel even al die vliegjes eraf halen en daarna is er helemaal niets meer te zien. Herkent u dit? Zorg dat de conditie van de ruitenwissers in orde is! Om goed zicht te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Check ook gelijk de ruitensproeiervloeistof. Kom even langs, dan controleren wij het direct voor u.”

Schade én  gevaar door door inbranden

Let erop dat u insecten niet te lang op de lak laat zitten. “Want,”zo weet de garagehouder, “net als bij vogelpoep bevat het bloed/sap van insecten zuren. Door de brandende zon kunnen insecten schade veroorzaken aan de lak. Verwijder dus altijd zo snel mogelijk de insecten van uw auto.” Naast dat een besmeurde voorruit er niet uitziet, is het ook nog eens gevaarlijk. De ruitenwissers en ruitensproeiervloeistof veranderen de voorruit tot een troebel oppervlak wat voor slecht zicht zorgt.

Slechte wegen gehad onderweg?

Graag tipt De Jager nog even aan dat een stoeprand of een kuil in de weg kan al snel leiden tot overmatige bandenslijtage of extra brandstofverbruik.”Vanuit de praktijk zien we dat bij auto’s die meer dan 60.000 km hebben gereden, de uitlijning niet meer binnen de marges staat. Maak een afspraak om de uitlijning van uw auto te laten controleren en voorkom extra slijtage aan de banden.”