Onderdoorgang spoor Hurdegaryp en rotonde vrijdag open voor verkeer!

Geplaatst op 10 september, 2019 om 7:51 | In de categorie:

Zoals bekend wordt er al geruime tijd gewerkt aan de N355 (de rondweg) en de Rijksstraatweg onder het spoor bij Hurdegaryp door.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in verband met de herinrichting van de westelijke ontsluiting van het dorp en zijn een onderdeel van het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL). Zo wordt het kruispunt Rijksstraatweg/N355 omgebouwd tot een volwaardige rotonde.

Contouren

In fases worden verschillende delen van de weg afgesloten. Uiteraard kan hierdoor hinder ontstaan. Welke werkzaamheden het hier betreft kunt u onderstaand lezen. Inmiddels staat het derde deel op het programma, dat voor een belangrijk deel al is afgerond: de contouren van de rotonde liggen er al.

Sluiting rondweg op donderdag 12 september

In fase 4 is het nodig dat de rondweg compleet afgesloten wordt. De asfaltlaag met de belijning zal vervolgens worden aangebracht.  De afsluiting van de rondweg staat gepland op donderdag 12 september a.s. tussen 09.00 uur en 24.00 uur. De Rijksstraatweg is vandaag sinds 19.00 uur afgesloten en gaat vrijdag 13 september om 20.00 uur weer open. Het verkeer kan vanaf dat tijdstip door de tunnel en onder het spoor doorrijden en maakt dan tevens gebruik van de nieuwe rotonde.

Omleiding voor fietsers

Fietsers, die nu nog gebruik maken van het tijdelijke fietspad bij de spoorovergang, worden tussen dinsdag 10 en vrijdag 13 september omgeleid via de parallelweg aan de noordzijde van de N355. Zij gaan onder de N355 door tussen de westelijke tunnel Reidlânsfeart en de oostelijke tunnel Slachtedyk. Er wordt zowel op dinsdag, woensdag en donderdag ook ’s nachts gewerkt.

Aansluitende afbouwactiviteiten

Vanaf maandag 16 september vinden er nog enkele afbouwactiviteiten plaats in de onderdoorgang. Om dit mogelijk te maken is er 1 rijstrook beschikbaar en zal het verkeer richting de rotonde worden omgeleid richting Quatrebras. Het verkeer, komende vanaf de rotonde, kan dan wel gebruik maken van de onderdoorgang.

Foto: Harry Guikema (in-hurdegaryp-eo.nl)                                                                                                             Fotobijschrift: de trein blijft. Spoorovergang, Rijksstraatweg (gedeeltelijk), knipperlichten en belgeklingel verdwijnen definitief. Op de achtergrond freeswerkzaamheden om het bestaande asfalt te verwijderen.