Spitkeet Fruitdag 2019

Geplaatst op 16 september, 2019 om 3:06 | In de categorie:

Op zaterdag 28 september wordt op het park van De Spitkeet in Harkema van 11.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse Fruitdag gehouden.

Op het terrein van het museum staan ruim 30 fruitbomen van oude rassen waaronder sinds kort ook enkele oude Friese rassen. Om meer bekendheid aan die oude rassen te geven wordt ieder jaar in september door de “Vrienden van het Oude Fruit” in samenwerking met museum De Spitkeet deze dag georganiseerd. Hier vinden dan diverse activiteiten plaats.

Eigen fruit laten determineren

Zo is er een tentoonstelling van een groot aantal oude fruitrassen waar bezoekers ook eigen fruit kunnen laten determineren als ze van elke soort vijf stuks meenemen. Bovendien kan men van de oude rassen proeven en informatie krijgen over de aankoop van deze bomen. Van dit fruit worden allerlei producten gemaakt zoals jam, compote en appelmoes.

Te koop

Er is een wedstrijd van wie de langste appelschil kan schillen en er is een mooie fruitmand beschikbaar voor diegene die het gewicht van deze goed gevulde mand kan raden! Ook zijn er vele producten te koop zoals bijvoorbeeld peulvruchten, wâldbeantsjes, kalebassen, zelfgemaakte jam, honing, zelfgemaakte bakproducten en mooie bloem-creaties.Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een zacht prijsje lekkere appels en peren van de “spitkeetbomen” te kopen.

Op het overdekt terras kunt  u heerlijk genieten van koffie/thee met een van onze zelfgebakken lekkernijen uit de Spitkeetkeuken. De entree voor het bezoeken van de fruitdag is gratis.  Vrij parkeren.