Nieuw kantoor Friese Wouden

Geplaatst op 13 augustus, 2016 om 8:04 | In de categorie:

Per 2 juli is het kantoor van Thuiszorg De Friese Wouden, wijkteam Hurdegaryp en Trynwȃlden, verhuisd naar huisartsenpraktijk Yn Sicht in Hurdegaryp. “Lange tijd zijn wij op zoek geweest naar een geschikte locatie”, zeggen wijkverpleegkundigen Saskia IJsselstein en Akke Sipkema, tot deze geweldige kans zich voordeed. “Wij zijn hier ontzettend blij mee, dicht bij de burger en korte lijnen met de huisartsen, doordat wij in hetzelfde gebouw zitten”.

Betrokken bij zorgproces

“Wijkteam Hurdegaryp en Trynwȃlden bestaat uit deskundige zorgmedewerkers verdeeld over twee sub teams. In ieder team werken verpleegkundigen en (zieken)verzorgenden. Doordat er in een klein team gewerkt wordt,  ziet u als cliënt zoveel mogelijk dezelfde gezichten.

Wij organiseren de zorg om u heen, waarin u een bepalende rol houdt. Daarbij gaan we uit van uw eigen mogelijkheden door zoveel mogelijk uw zelfstandigheid bevorderen. Maar we bekijken samen eveneens wat u nog zelf kunt of kunt leren. Indien hierin geen mogelijkheden meer zijn, wordt de zorg van u overgenomen. Uw mantelzorgers worden (waar mogelijk) bij het zorgproces betrokken. Samen met u zoeken we naar oplossingen, zodat u zo lang mogelijk op een prettige manier in uw eigen vertrouwde omgeving  kunt blijven wonen.”

Beroep doen op specialisten

De wijkverpleegkundigen benadrukken dat zij nauw samenwerken met de huisartsen, fysiotherapeuten en andere disciplines in de omgeving. Maar ook, dat ze immer een beroep kunnen doen op de specialisten van het specialistisch centrum. Samen met de specialisten kunnen zij u, als het gaat om complexe (palliatieve) zorg, zelfs in de thuissituatie bijstaan. Een infuus, sondevoeding of pijnbestrijding is in de thuissituatie mogelijk.

Meer weten over het wijkteam, thuiszorg ontvangen of de mogelijkheden bespreken?  U bent van harte welkom in het nieuwe kantoor van Thuiszorg  ‘de Friese Wouden’ aan de Van Weerden Poelmanstraat in Hurdegaryp. Bellen kan ook: bel 088-5126350 en u krijgt iemand van het wijkteam aan de lijn.