IJs ter verkoeling in Bennema State

Geplaatst op 27 augustus, 2016 om 11:43 | In de categorie:

Voor veel kwetsbare ouderen en chronisch zieken in verpleeg- en verzorgingshuizen werd afgelopen week het hitteprotocol weer uit de kast getrokken. Zo ook in onze gemeente.

Zorgcentrum Bennema State in Hurdegaryp geeft aan dat de cliënten met deze warmte dagelijks extra moeten worden voorzien van bouillon en limonade. Ook worden er extra maatregelen genomen zoals het eerder dicht doen van de gordijnen, het minder open houden van ramen en het aanzetten van  eventuele ventilatoren. En natuurlijk wordt cliënten afgeraden in de volle zon te gaan zitten. Bovendien is het reisje naar de Spitkeet in Harkema, dat afgelopen woensdag plaats zou vinden, is verplaatst.

Lekker schepijsje

Tijdens het Noflik Oerke dat wekelijks op vrijdag in Bennema State wordt georganiseerd, is de afgelopen week op kosten van de instelling “De IJscokar” uit Tytsjerk uitgenodigd om ter verkoeling cliënten een lekker schepijsje aan te bieden. Volgens de cliënten van het “Trefpunt”, de ontmoetingsplaats van Bennema State, was het een groot succes en werd deze verwennerij dankbaar ontvangen.