Wees alert op ‘dubbele sleutels’ na een auto-inbraak!

Geplaatst op 17 april, 2018 om 10:25 | In de categorie:

Iedere maand geeft Pieter de Jager van het gelijknamige autobedrijf uit Hurdegaryp een aantal opvallende en steekhoudende tips. Ook de ze keer zijn ze weer heel lezenswaardig.

“Autodieven worden steeds creatiever. Tijdens de autokraak stelen ze vaak (bijna) niets. Ze gebruiken echter apparaatjes waarmee ze de gegevens op uw boordcomputer kopiëren. Hiermee kunnen ze een kopie van uw sleutel maken en vervolgens uw auto stelen,” zo begint Pieter, die vervolgt: “Maar je kunt dit prima voorkómen. Laat na een inbraak niet alleen uw kapotte raam herstellen, maar laat ook je boordcomputer resetten. Autodieven hebben dan niks meer aan je gegevens. Laat de sleutels die je nog hebt opnieuw inlezen en vernietig andere sleutels.”

Het resetten van uw boordcomputer is, net als ruitschade, al verzekerd vanaf een Beperkt Casco autoverzekering. Heeft je vragen? neem dan even contact op met het autobedrijf.

Zonnebrand en je auto gaan niet samen!

“Ik hoor je denken: wat heeft zonnebrand nu met auto’s te maken? Nou, meer dan je denkt!”zo weet Pieter. “Regelmatig zien we auto’s waarvan de lak is geëtst door agressieve zonnebrand. Omdat met name kinderen hun net ingesmeerde handjes tegen de carrosserie hebben gehouden, zijn die plekken ingebrand door de zon. De aangetaste plekken zijn alleen te herstellen door deze opnieuw te spuiten. Heb je misschien zelf ingebrande plekken op uw auto, neem dan even contact met ons op.”

Ga je wel veilig met je caravan de weg op?

“Ga je er binnenkort weer op uit met de caravan? Of wil je na langere tijd je fietsendrager weer gebruiken? Ga dan goed voorbereid de weg weer op weg en laat vóór je vertrekt de werking van de stekkerdoos, oplooprem en de bevestiging van uw trekhaak controleren, is de laatste tip van de garagehouder die nog wel even kwijt wil dat er op niet goed functionerende verlichting maar liefst een boete staat van 140 euro!