Zomerweek met activiteiten in Bennema State

Geplaatst op 22 juni, 2018 om 10:02 | In de categorie:

Komende week, van 25 t/m 29 juni 2018, organiseert de Welzijnscommissie van Bennema State de Zomerweek, met tal van activiteiten.

Zo wordt maandag de 25e afgetrapt met gezellig koffie drinken met daarbij uiteraard wat lekkers. Dinsdag staat een optreden van de Kloosterzingers op het programma. Dit optreden vindt plaats op het Jelmer Bennemaplein en begint om 14.30 uur.

Wandelen rondom Bennema State

Op woensdag kan er gewandeld worden rondom Bennema State. Daar bevindt zich een prachtig parkje inclusief vijver en dierenweide.  De start is om 14.30 uur vanuit de Stateseal. Na afloop kan uitgeblazen worden onder het genot van een uitgebreide thee.

Via een uitgezette route loopt u een rondje om Bennema State. Onderweg kunt u een puzzel oplossen en is er muziek. De route is geschikt voor rollators en rolstoelen. Rolstoelgebruikers worden verzocht om zelf een begeleider mee te nemen. Familie en vrijwilligers kunnen gevraagd worden om te begeleiden.

De verwachting is dat het volgende week warm zal worden. En dan gaat een ijsje er natuurlijk altijd in. En dat ijsje eten doen iedereen dan ook, op donderdag.

Optreden Fryske sjongeres

De Zomerweek wordt op vrijdag afgesloten met een Noflik oerke. In de Stateseal treedt dan de Fryske sjongeres Janny Baarda op. Zij heeft een programma samengesteld van zang, afgewisseld met het voorlezen van gedichten. In de pauze worden er een hapje en een drankje geserveerd. Het optreden van Janny begint om 14.30 uur.