Beleef de Hynstedagen 2018! Al 20 jaar een groots Fries paardensportevent in Fryslân!

Geplaatst op 16 juli, 2018 om 3:41 | In de categorie:

Paardenliefhebber?                                                                                                                                                                Dan kunt u van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 juli 2018 uw hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp. Al 20 jaar een groots Fries paardensportevent in Fryslân, waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer naar uitkijkt. In 2017 hebben bijna 5.000 mensen de Hynstedagen bezocht. Ook dit jaar biedt de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en geweldige shows. En dat allemaal met gratis entree op alle dagen!

Programma

Ruim 500 paarden strijden om ruim 10.000,- euro aan prijzengeld! Op donderdag 19 juli om 13.00 uur starten we met dressuur. Vrijdag 20 juli bestaat uit een gevarieerd programma en begint om 9.00 uur, met het keuren van Friese paarden en veulens. Na het ochtendprogramma starten we traditiegetrouw met de ponykeuringen/rubrieken en vervolgens het avondconcours met dressuur mennen, tuigrubrieken, schoonste geheel en kampioenschappen Hackney’s en Taveno tuigpaarden. Zaterdag 21 juli de slotdag start om 8.00 uur. Deze dag staat in het teken van de Friese tuigpaarden met het Nederlands kampioenschap ereklasse nationaal en regionaal en de Romeinse Strijdwagen Show (spectaculaire Paardenshow met 4 Friese Hengsten, zie foto). Op deze fokdag van het Fries ras worden de kampioenschappen in tal van variaties gehouden. Het Friese paard komt wederom deze dag ruim aan bod, bekijk onze nieuwe website www.hynstedagen.nl voor het volledige programma. De organisatie van het dressuur en de keuringen Fries ras is in handen van fokvereniging ‘Ta it Bihâld’ uit Burgum.

Behoud Friese culturele erfgoed

Voor het behoud van het Friese culturele erfgoed is de betekenis van de outdoor concoursen van groot belang. Het is daarom absoluut de moeite waard en noodzakelijk om het niveau van voorgaande jaren in stand te houden. Ook de samenwerking met de Gezamenlijke Concoursen Fryslân wordt om die reden gesteund door provincie Fryslân, de Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paardenstamboek’ en de gezamenlijke Friese Rabobanken.

Gratis naar de Hynstedagen!

We heten u van harte welkom om dit unieke Friese outdoor paardensportevent bij te wonen.                                         De Hynstedagen zijn te bewonderen op de concoursterreinen op de Sumarreheide bij Sumar en Garijp. U vindt dit terrein met ruime parkeerplaatsen door de borden Hynstedagen te volgen. Voor het publiek een event om naar uit te kijken met gratis parkeren en gratis toegang op alle dagen. Voor de sponsoren de plaats om vrijdag of zaterdag op een ontspannen wijze de (zakelijke) contacten te onderhouden.

Het (volledige) Programma Hynstedagen 2018, tijden van het programma en andere info vindt u op www.hynstedagen.nl

Foto: Romeinse Strijdwagen Show