Bennema State schaft ipads aan voor woningen kleinschalig wonen

Geplaatst op 23 juli, 2018 om 2:31 | In de categorie:

Vorig jaar oktober was het doel van de opbrengst van de Open Dag nog enigszins onduidelijk. Toen ontstond het ideed om een 3-tal ipads aan te schaffen voor begeleid wonen.

Bewoners kunnen daarmee immers muziek luisteren, facetimen met familie, bekende plekjes via maps opzoeken, puzzelen, spelletjes doen enz…. Op dit idee kwamen enthousiaste reacties. Waarna vervolgens er 3 geschikte ipads met juiste software zijn aangeschaft, bekostigd uit de opbrengst van de Open Dag.

Overdracht

De officiële overdacht van de apparatuur heeft op 12 juli jl. plaats gevonden en is, namens twee bestuursleden van de Stichting Vrienden van Bennema State, gedaan aan Liesan Hoving, medewerker op 1 van de woningen.

Signalen

Liesan is laaiend enthousiast. Ze heeft al wat ervaring opgedaan door zo nu en dan haar eigen  ipad beschikbaar te stellen. Zo werd naar aanleiding van signalen van één van de bewoners de website bezocht van het bedrijf waar hij had gewerkt. De reacties die dit opleverde waren indrukwekkend. Zo had Liesan meer voorbeelden.

Al met al is het bestuur ervan overtuigd dat met deze gift een uitstekende bijdrage wordt geleverd aan de dagbesteding . Fijn dat dit samen verzorgd heeft kunnen worden. Bedankt vrijwilligers, mede door jullie inzet is dit gerealiseerd.