Gezond Natuur Wandelen van start in Harkema

Geplaatst op 20 november, 2018 om 11:33 | In de categorie:

Woensdag 14 november is Gezond Natuur Wandelen gestart in Harkema. Vijf enthousiaste inwoners uit de gemeente Achtkarspelen begeleiden elke week wandelingen in Harkema.

‘We zijn trots op de vrijwilligers die inmiddels ook al zijn getraind als begeleiders. Gezellig buiten wandelen in de natuur doet je goed, vooral als je het samen doet’, aldus wethouder Margreet Jonker. ‘Ik hoop dat we dit in meer dorpen van de grond krijgen!’

Wandel ook mee of word vrijwilliger

Elke woensdag wordt van 09.30 tot 10.30 uur gewandeld vanuit De Spitkeet in Harkema. In Buitenpost starten binnenkort ook wandelingen. Inwoners die meer willen bewegen of gewoon gezellig met een groep de natuur in willen kunnen gratis mee wandelen. Opgeven is niet nodig.

Landschapsbeheer Friesland zoekt nog meer vrijwilligers in Achtkarspelen die hun enthousiasme voor natuur en wandelen willen delen en op regelmatige basis een wandelgroep willen begeleiden. Voor training wordt gezorgd. Meer informatie hierover is te krijgen bij Meina Wouda (begeleider Gezond Natuur Wandelen): meinawouda@online.nl, 06 51 95 77 18 of via Erwin Duursma erwin@gahetgewoondoen.nl U kunt zich ook aanmelden via www.landschapsbeheerfriesland.nl/aanmeldformulier-vrijwilligers

Gezond Natuur Wandelen

De stichting Gezond Natuur Wandelen is in 2014 gestart met het opzetten van gratis wekelijkse wandelingen in de natuur. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. Landschapsbeheer Friesland zet de wandelingen in Friesland op in samenwerking met de gemeente.

Foto’s: gemeente Achtkarspelen

Fotobijschrift: Wethouder Margreet Jonker met de initiatiefnemers en wandelaars in Harkema