Wethouder in beweging tijdens fittest met ouderen

Geplaatst op 21 maart, 2019 om 12:18 | In de categorie:

‘Kom in beweging!’, riep wethouder Jouke Spoelstra donderdag 21 maart tijdens de eerste fittest in de Surventohal in Surhuisterveen.

En de groep aanwezige ouderen kwámen in actie. ‘Achtkarspelen wil het sporten en bewegen onder inwoners van 65-80 jaar stimuleren’, aldus de wethouder. ‘Daarom doen we deze fittest en kunnen de deelnemers kennismaken met een sport naar keuze.’ Met het project Kom in Beweging! worden gezondheid en lichamelijke vaardigheden gemeten met korte testjes. Volgens wethouder Jouke Spoelstra is dat belangrijk. ‘Elke deelnemer moet op een verantwoorde manier starten met sport en bewegen.’

Kennismaken met sport

Doel van het project is dat deelnemers kennis gaan maken bij een beweeggroep of sportvereniging naar keuze. Maar voor het zover is, volgt eerst een gesprek waarin de deelnemers een persoonlijk beweegadvies krijgen die aansluit op hun interesse. Naast het bewegen, speelt een gezellige sfeer en sociaal contact ook een grote rol. ‘Het is belangrijk dat onze oudere inwoners energiek en vitaal in het leven staan’, zegt Spoelstra. ‘We verwachten dan ook dat veel inwoners hun fitheid laten meten en waar nodig verbeteren.’

Foto: gemeente Achtkarspelen

Wethouder Jouke Spoelstra neemt een fittest af