“Kick-Off Moai Fuort Simmerfestival Burgum 2019”: Ga mee op wereldreis in Burgum!

Geplaatst op 2 april, 2019 om 2:59 | In de categorie:

Maandagavond 15 april organiseert stichting Internationaal Dansfestival Burgum de kick-off voor het Moai Fuort Simmerfestival 2019. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in Glinstra State te Burgum. De internationale deelnemers en het programma voor 2019 worden gepresenteerd. Het festival vindt plaats van 1 t/m 7 juli 2019 in Burgum.

 Moai Fuort Simmerfestival
Moai Fuort Simmerfestival is een tweejaarlijks internationaal dans- en muziekfestival in Burgum. Naast dansoptredens en muziekoptredens worden er ook workshops aangeboden. Voor het festival worden verschillende internationale dans- en muziekgroepen uitgenodigd. Zij verblijven gedurende een week bij gastgezinnen in de regio. Naast de internationale deelnemers biedt het festival ook een podium voor dans en muziek uit de eigen regio.

Doel van het festival
Het festival wordt georganiseerd om mensen van verschillende culturen met elkaar te verbinden. Hiertoe wordt een interactief programma aangeboden, met verschillende activiteiten voor tal van doelgroepen.

 Festival voor en door de regio
De organisatie werkt voor de editie 2019 opnieuw samen met vele lokale organisaties, zoals jazzdansvereniging Mòdestodûns, de basisscholen uit Tytsjerksteradiel, de middelbare scholen uit Burgum en drumband de Marko’s. Samenwerken is een belangrijk uitgangspunt van het festival. Daarnaast wordt het festival mogelijk gemaakt door een groot aantal (lokale) fondsen en sponsoren. Hiermee kan de organisatie verschillende programmaonderdelen kosteloos of tegen een zeer laagdrempelige toegangsprijs realiseren.

Gastgezinnen en vrijwilligers
Een bijzonder aspect van het internationale festival is dat de tientallen internationale dansers en muzikanten kosteloos een week worden opgevangen door gezinnen uit Eastermar, Damwâld, Feanwâlden en Burgum. Daarnaast werken er talloze vrijwilligers mee, bijvoorbeeld in de begeleiding van de groepen of achter de bar tijdens het weekend.

Iedereen welkom op de kick-off

Vanaf 20.00 uur is de inloop in Glinstra State (Schoolstraat 83 te Burgum).
Om 20.30 start de presentatie van het programma 2019, met o.a. korte filmfragmenten van de internationale deelnemers. Vervolgens komen ervaringen van gastgezinnen en vrijwilligers aan bod. Ten slotte is er ook ruimte om vragen te stellen aan de organisatie of nieuwe ideeën aan te dragen. De organisatie hoopt op zoveel mogelijk animo. Aanmelden is niet nodig, wel handig voor de organisatie; dit kan via info@moaifuort.frl