Start wegwerkzaamheden in Kootstertille

Geplaatst op 8 april, 2019 om 2:47 | In de categorie:

Het riool en de straten Frisostrjitte, Nassauwyk en de Maria Louiseloane in Kootstertille gaan op de schop.

Wethouder Max de Haan gaf maandag het startsein voor de werkzaamheden. ‘Bij de totstandkoming van het definitieve ontwerp is nauw samengewerkt met de buurtbewoners en Plaatselijk Belang Kootstertille’, aldus Max de Haan.

Klimaatbestendig

Het rioolstelsel in Kootstertille wordt klimaatbestendig gemaakt. Regenwater en vuilwater worden van elkaar gescheiden. Het vuilwater wordt naar de rioolwaterzuivering afgevoerd. Tijdens een stevige regenbui kan het water beter afgevoerd worden. Ook worden de bestaande rijbanen opnieuw gefundeerd. De uitstraling van de kruispunten met de Nassauwyk en Maria Louiseloane veranderen en worden heringericht met nieuwe bestrating. Extra aandacht is besteed aan het parkeerterrein achter de woningen van de Casimirstrjitte. Het terrein wordt opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe bestrating.

Aannemer KWS voert het werk in fasen uit. De verwachting is dat de nieuwe riolering voor de bouwvak aangelegd is en aan het einde van het jaar alle werkzaamheden zijn afgerond.

Foto: gemeente Achtkarspelen

Onderschrift: Wethouder Max de Haan geeft het startsein voor de wegwerkzaamheden in Kootstertille