Win 2 tickets voor de F1 in Spa Francorchamps

Geplaatst op 16 mei, 2019 om 9:56 | In de categorie:

Zoals u gewend bent verzorgt Autobedrijf De Jager in Hurdegaryp iedere maand opnieuw voor de laatste weetjes. tips en adviezen. Pieter de Jager praat u graag bij, bijvoorbeeld over de top 3 van afkeurpunten bij een APK en waarom u uw handtas of laptop maar beter niet op de bijrijderstoel kunt leggen . Maar hij vertelt u óók wanneer een airbag tevoorschijn komt. Maar Pieter begint over hoe u kaarten kunt winnen voor de F1 race in Spa.

“We hebben iets leuks voor u. Altijd al eens een F1 race bij willen wonen? Als u op onderstaande link klikt maakt u zomaar kans om naar de Belgische Ardennen af te kunnen reizen. Like hier het bericht bericht op facebook en maak kans op 2 tickets voor de F1 in Spa! Daarnaast krijg je ook nog eens 150 euro zakgeld! Dus, met wie ga jij naar Max kijken?”

Top 3 afkeurpunten tijdens de APK

“De APK is een momentopname,”zo weet Pieter. “Want hoe staat uw auto ervoor op het moment dat deze wordt aangeboden voor de Algemene Periodieke Keuring? Alle auto’s worden gecheckt op tal van punten. En steeds weer komen er een 3-tal punten bovendrijven waarop auto’s veelal afgekeurd worden:

  1. Onvoldoende profiel op de banden. Let op: het wettelijk minimum is 1,6 mm gemeten over 75% van het oppervlak. Voor uw veiligheid adviseren wij om zomerbanden te vervangen zodra er minder dan 2 mm profieldiepte over is.
  2. Stofhoes van de aandrijfas dicht niet af. Wanneer er vuil en water in kan komen, slijten de draaiende delen snel en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.
  3. De slechte werking/toestand van verplicht licht en/of retroreflector. Wanneer er lampjes kapot zijn of een retroreflector niet naar behoren functioneert, wordt uw auto afgekeurd. Is uw auto toe aan de APK, maak dan online een afspraak.”

Tas op de bijrijdersstoel? Dat is geen goed idee!

“Zet u uw handtas of laptop ook vaak op de bijrijdersstoel? Dat is geen goed idee: vooral bij vrouwen worden deze spullen nogal eens uit de auto gestolen. Soms zelfs terwijl zij achter het stuur zit! U staat bijvoorbeeld rustig voor het stoplicht te wachten en ineens slaat iemand de ruit in en pakt uw tas van de passagiersstoel. Zet uw handtas liever – uit het zicht – achter de passagiersstoel. U voorkomt hiermee een hoop ellende. En, heeft u ruitschade? Neem dan even contact met ons op.”

Hoe weet uw airbag wanneer deze eruit moet komen?

“Bij veel mensen is onbekend, wanneer een airbag tevoorschijn komt,” zo wil de garagehouder nog even kwijt. “Raakt u tijdens het inparkeren een paaltje of een andere auto, dan vliegt de airbag er gelukkig niet direct uit. Daar is meer voor nodig. Raakt uw auto betrokken bij een ongeval, dan meten twee sensoren (een mechanische en een elektronische) de impact. Als die groot genoeg is, gaat er een signaal naar het ontstekingselement van de airbag. In de airbag ontsteekt deze de gasgenerator en die blaast de zak op. De afdekkap scheurt open en de airbag komt naar buiten. Om verstikking te voorkomen loopt deze direct weer leeg.”

Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen? Wij helpen u graag verder.
Bel ons via 0511-472527 of mail naar info@dejager-autos.nl