Sportaccommodaties in Achtkarspelen vanaf 1 november rookvrij

Geplaatst op 3 oktober, 2019 om 8:39 | In de categorie:

Binnen sportaccommodaties in het beheer van de gemeente Achtkarspelen zijn vanaf 1 november 2019 geheel rookvrij. Binnen mocht al niet meer gerookt worden. Vanaf 1 november mag ook bij de entrees en 5 meter rondom de accommodaties niet meer gerookt worden.

Waarom doen we dit?

Achtkarspelen wil de kinderen in de gemeente een gezonde en veilige omgeving bieden. ‘Kinderen moeten een sporthal of zwembad associëren met een gezonde plek. Zichtbaar roken hoort daar niet bij,’ zegt wethouder sport Jouke Spoelstra. Bovendien hebben veel van de bezoekers last van de rook bij de entree van sportaccommodaties.

Achtkarspelen streeft ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Wethouder gezondheid Margreet Jonker: ‘Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven om bij te dragen aan een rookvrije generatie.’

Wat verandert er?

De volgende accommodaties worden rookvrij: sporthallen De Houtmoune in Buitenpost, De Fûgelkamp in Harkema, De Surventohal in Surhuisterveen en zwembad De Kûpe in Buitenpost. Overigens is een aantal sportclubs op de sportparken in Achtkarspelen al actief met het rookvrij maken van hun vereniging en sportpark.

Iedereen is en blijft welkom in de sportaccommodaties van Achtkarspelen. Wel worden rokers vriendelijk verzocht hun sigaret alleen nog buiten het terrein en uit het zicht van kinderen op te steken.