Eerste gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Geplaatst op 19 december, 2019 om 11:40 | In de categorie:

Zwembad De Kûpe in Buitenpost is de eerste gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Wethouder Margreet Jonker is erg blij met deze onderscheiding: ‘De gemeente omarmt deze gezonde kantine en ik hoop dat er meer sportverenigingen geïnspireerd raken om het assortiment uit te breiden met gezondere varianten. De gezondere keuze moet de makkelijke keuze worden.’

Gezonde sportkantine

Zwembad De Kûpe is de eerste officiële gezonde kantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en de vijfde in Friesland. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenten, Team:Fit en het zwembad. Met Team:Fit maakt een sportkantine of -accommodatie in een paar eenvoudige stappen het voedingsaanbod gezonder, zonder hiervoor omzet te hoeven inleveren.

Zwembadbeheerder Maarten Been en zijn team hebben samen met de Team:Fit-coach de Kantinescan gedaan om in kaart te brengen wat al goed ging en waar kansen lagen voor een gezonder assortiment. Vervolgens is bepaald welke producten zouden aanslaan bij de bezoekers en is het assortiment aangepast. Naast het bestaande assortiment is er in verschillende productgroepen nu ook een gezonder alternatief beschikbaar.

 Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Team:Fit is onderdeel van JOGG, waar beide gemeenten bij zijn aangesloten. JOGG werkt samen met bestuurders, bedrijven en organisaties aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. Door aandacht voor gezond eten en drinken, meer bewegen en goed slapen wordt gezond opgroeien weer de normaalste zaak van de wereld.

Meer informatie

Wie meer informatie over een gezonde leefomgeving wil, kan contact opnemen met JOGG-regisseur Willemijn Meijer via telefoonnummer 06 31 64 92 72 en e-mail w.meijer@ggdfryslan.nl

Foto: gemeente Achtkarspelen

Fotobijschrift: onder toeziend oog van het team van zwembad De Kûpe opent wethouder Margreet Jonker samen met Ditmer en Ruben de gezonde sportkantine.