Nieuwtjes en tips AutoFirst De Jager Hurdegaryp

Geplaatst op 8 januari, 2020 om 11:57 | In de categorie:

Zoals u gewend bent verzorgt Autobedrijf De Jager in Hurdegaryp iedere maand opnieuw voor de laatste weetjes, tips en adviezen. Pieter de Jager praat u graag bij, bijvoorbeeld, dat de boetes voor te snel rijden het komend jaar omhoog gaan. Maar ook wat aquaplaning doet en hoe u met uw voertuig veilig de winter door komt.

Verkeersboetes in 2020

Pieter: “Boetebedragen voor verkeersovertredingen zijn in Nederland niet bepaald mals. Volgend jaar wordt het er ook niet beter op, want de bedragen gaan niet omlaag. De overheid kiest wederom voor een stijging, al zullen niet alle boetes verhoogd worden.”

Volgens AutoRai stijgen de prijzen gemiddeld met 2,7 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat houdt in dat de boetebedragen voor snelheidsovertredingen tussen de 1 en 10 euro stijgen.

“De administratiekosten van 9 euro blijven overigens gelijk”, weet Pieter. “ Overige boetes met vaste bedragen blijven voornamelijk buiten schot van de verhoging. Alleen de duurdere boetes van meer dan 300 euro stijgen met 10 euro. Voor het onnodig toeteren moet volgend jaar dus 380 euro betaald worden in plaats van 370 euro. Voor een volledig overzicht kunt u terecht op onze website.”.

Veilig de winter door met de AutoFirst wintercheck

“Wist u dat de meeste pechgevallen met uw auto tijdens de wintermaanden gebeuren? Pech kan natuurlijk niet altijd voorkomen worden. Maar de meeste gevallen van autopech, zoals startproblemen, een defecte accu, bevroren sloten, portieren, handremmen en ruitenwissers kunt u vaak makkelijk voor zijn”, zo gaat de garagehouder verder.

“Een goede wintercheck kan veel problemen in de kiem smoren. Een aantal preventieve handelingen kunt u prima zelf doen, maar wij lopen uw auto na op zaken die minder eenvoudig thuis zijn uit te voeren.”

Wat doet aquaplaning?

“Aquaplaning betekent dat er een laagje water tussen het wegdek en de banden van de auto ontstaat. Hierdoor verliest de auto grip en verandert deze in een soort drijvend projectiel. Bij aquaplaning kan de band de waterlaag niet meer wegdrukken. Daarop verliest de band het contact met de weg. Doe het volgende om dit te voorkomen:

  • Controleer de banden op voldoende profiel. Het is aan te raden om zomerbanden uiterlijk bij drie en winterbanden bij vier millimeter profiel te vervangen.
  • Verlaag bij sterke regenval de rijsnelheid.
  • Rij extra voorzichtig op de rechterweghelft. In de diepe sporen die vrachtwagens veroorzaken, staat veel water.
  • In noodsituaties geldt: koppelingspedaal intrappen en geen bruuske stuurbewegingen maken.

Wilt u uw banden laten controleren? Rij dan even langs of maak een afspraak,” zo eindigt De Jager.

 

Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?  Wij helpen u graag verder.
Bel ons via 0511-472527 of mail naar info@dejager-autos.nl