Activiteiten en kindertheater in het Fries Landbouwmuseum tijdens de voorjaarsvakantie

Geplaatst op 10 februari, 2020 om 4:00 | In de categorie:

Tijdens de voorjaarsvakantie  staat het Fries Landbouwmuseum, net als andere jaren, bol van de activiteiten. Dit jaar met het thema WATER: zoals kindertheatervoorstellingen, een speurtocht door het museum en leuke weet- en doe-activiteiten.


Van 18 t/m 21 februari zijn we open voor kinderen, pakes, beppes, vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen en buurvrouwen. Iedereen is welkom, want ‘op vertoon’ van een volwassenen hebben kinderen gratis entree tot het museum en er is een gratis speurtocht!
Kinderen moeten wel betalen voor de kindervoorstelling en de knutselspullen.
Elke dag zijn er van 11:00 – 17:00 uur activiteiten. Kinderen kunnen met hun begeleiders een speurtocht maken door het museum waarbij water centraal staat.  Ze kunnen chololademelk maken van water….. en hoe kun je met melk een geheime boodschap maken?

Theater
Op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 febr. is er om 14:00 uur de kindervoorstelling: WATER voor nu en later .. Het is een familievoorstelling vol leerzame momenten en fraaie liedjes, speciaal voor kinderen van 5 – 10 jaar. Deze voorstelling maakt kinderen bewust van alle facetten van water. De kinderen worden gestimuleerd om zelf na te gaan denken over de beschikbaarheid van water en de vanzelfsprekendheid van schoon (drink)water. Daar mee sluit het thema aan op bewustwording van de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid.
Er is veel interactie en dynamiek om het kinderpubliek te blijven boeien.
Theatermaker en muzikant Poppa.P maakt al jaren leuke, frisse voorstellingen speciaal voor kinderen. Hij zingt vrolijke liedjes, maar snijdt net zo makkelijk serieuze onderwerpen aan.
Poppa.P geeft veel ruimte aan interactie met z’n jonge publiek van tussen 4 – 12 jaar. Gitaar, allerlei instrumenten en voorbespeelde partijen zijn de basis voor zijn vrolijke liedjes.

De  entreeprijs voor volwassenen is  € 7,00 pp. De entree voor kinderen is gratis als ook een speurtocht door het museum.
De kindervoorstelling kost € 6,00 pp (ex. boekingskosten). Er kan online geboekt worden via de website, of hieronder voa de snelkoppelingen.
Bij het kaartje van de voorstelling is de entree van het museum inbegrepen.