Wie wint de ‘Kultuerpriis’ en de ‘Oanmoedigingspriis jong talint’ 2020?

Geplaatst op 10 maart, 2020 om 10:33 | In de categorie:

Naast de ‘Kultuerpriis’ reikt de gemeente Tytsjerksteradiel dit jaar voor het eerst de ‘Oanmoedigingspriis jong talint’ uit.

‘Yn Tytsjerksteradiel binne jierliks tal fan bysûndere kulturele eveneminten. Wy roppe dêrom eltsenien op om ynwenners te nominearjen foar dizze prizen, want wy wolle harren graach beleanje foar harren ynset foar de kultuer yn ús gemeente,’ zegt wethouder Tytsy Willemsma.

De cultuurprijzen worden uitgereikt op dinsdag 19 mei, om 16.00 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis in Burgum. Jezelf of iemand anders nomineren voor de cultuurprijzen kan tot en met 5 april. Het aanmeldingsformulier staat op de website van de gemeente www.t-diel.nl/cultuurprijs.

Kultuerpriis

Eens in de twee jaar reikt de gemeente de ‘Kultuerpriis’ uit. Deze prijs kent de gemeente toe voor prestaties of verdiensten op het gebied van beeldende kunst, podiumkunst, literatuur in het Fries of Nederlands en cultuur in het algemeen.

Oanmoedigingspriis jong talint

Dit jaar wordt voor het eerst de ‘Oanmoedigingspriis jong talint’ uitgereikt. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging voor jongeren die de afgelopen twee jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd op het terrein van cultuur.

Voorwaarden

Om voor de ‘Kultuerpriis’ en de ‘Oanmoedigingspriis jong talint’ in aanmerking te komen, gelden de volgende voorwaarden:

  • Het gaat om een prestatie of verdienste op het gebied van beeldende kunst, podiumkunst, literatuur in het Fries of Nederlands en cultuur in het algemeen.
  • De winnaar woont in of is afkomstig uit de gemeente Tytsjerksteradiel.
  • De ‘Oanmoedigingspriis jong talint’ is bedoeld voor jongeren tot en met 17 jaar.

Prijzen

Een jury van drie personen, bestaande uit cultuurvertegenwoordigers, beoordeelt de inzendingen.

De winnaar van de ‘Kultuerpriis’ ontvangt een bedrag van € 1.000 en de winnaar van de ‘Oanmoedigingspriis jong talint’ een bedrag van € 500.