Gaan we wel of niet op vakantie?

Geplaatst op 25 mei, 2020 om 12:36 | In de categorie:

Zoals u gewend bent verzorgt Autobedrijf De Jager in Hurdegaryp iedere maand opnieuw voor u de laatste weetjes, tips en adviezen. Deze keer praat Pieter de Jager u bij over de vakantie de zomercheck en hoe je je auto het best schoon kunt maken. Maar Pieter begint met het effect van de coronacrisis op het gebruik van de auto  of de keuze voor het openbaar vervoer Maar ook of we in dedze tijd dat we minder rijden ook minder verzekeringspremie hoeven te betalen.

De wereld is de laatste weken erg veranderd, maar heel langzaamaan begint het gewone leven weer op te starten. Kinderen kunnen weer naar school en mogen weer gaan sporten. Het openbaar vervoer gaat ook weer meer rijden. De NS zet meer treinen in, alleen denkt men na over een nieuwe invulling en meer ruimte per persoon.”

“In landen om ons heen horen en zien we dat er steeds meer auto’s worden gekocht om de individuele vrijheid te behouden en minder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Ook wij merken dat mensen een voorkeur hebben voor individuele mobiliteit. Vele klanten maken gebruik van de services die wij aanbieden, waar wij natuurlijk ontzettend blij mee zijn.

Gaan we wel of niet op vakantie?

En als we gaan, waar gaan we dan naartoe? Het buitenland of in eigen land? Niemand die het op dit moment weet. Maar op het moment dat we op pad mogen, is het belangrijk dat uw auto er klaar voor is. Veel auto’s staan al enige tijd stil en een kleine check vooraf is zeer verstandig. Daarom bieden wij u de zomercheck aan, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Voor slechts € 19,95 controleren we de meest vitale onderdelen en vloeistoffen van uw auto. Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt dan melden we u dat vooraf.

Minder schadecclaims

Door de maatregelen van de overheid is het minder druk in het verkeer. Dat heeft een positieve invloed op de verkeersveiligheid en verkeersongevallen. De exacte impact daarvan op het aantal schadeclaims dat bij autoverzekeraars binnenkomt, is nog niet bekend. Het Verbond van Verzekeraars heeft nog geen cijfers van het aantal schadeclaims op de autoverzekering van de afgelopen weken. Veel verzekeraars geven ook aan dat het nog te vroeg is om die balans op te maken. Of de verzekeringspremie omlaag gaat, is dus (nog) niet bekend.

Geschikt zijn simpelweg water en zeep, maar ook schoonmaakmiddelen op alcoholbasis. Die kunt u gebruiken om het stuurwiel, de schakelpook, de richtingaanwijzers, het dashboard, maar ook de stoelbekleding mee te ontsmetten. Gebruik voor leren bekleding liever alleen water en zeep (niet te veel water), omdat alcohol de beschermende coating kan aantasten.

Wilt u uw auto professioneel laten reinigen, neem dan contact met ons op voor meer informatie.